Næsbygaard på Orø

Om Næsbygaard

På Næsbygaard på Orø bor primært beboere med hjerneskader, samt udviklingshæmmede med psykiatriske diagnoser.

Bostedet ligger på Orø, og den særlige ø-idyl mærkes med det samme. Vi bor på en malerisk firlænget gård med bindingsværk og stråtag. Her er en hyggelig gårdsplads belagt med brosten og indrettet med blomster, borde og bænke.

Selve gården er indrettet med boliger og fællesrum, køkken, toilet og bad i de tre længer. I hovedhuset er der ligeledes fællesstue og køkken, og det er som regel her, vi mødes og hygger sammen. Vi har også et aktivitetsrum med billard, bordtennis mm.

Vi gør meget ud af at skabe et trygt miljø, hvor beboerne støttes i at deltage i de lokale arrangementer på øen, hvis de ønsker det. På den måde vænner de sig til at komme ud og møde mennesker, de måske ikke kender i forvejen, og de bliver stærkere både som individer og som gruppe ved at få nye, gode oplevelser.

Derudover er vi i træningscenter i Skibby flere gange om ugen, ligesom vi hjælpes ad med at købe ind, lave mad, gøre rent osv. I det hele taget bliver beboerne i så vid en udstrækning som muligt involveret i alle de daglige gøremål – både fordi vi hygger os sammen, og for at gøre dem klar til at stå på egne ben senere hen.

”Vi gør meget ud af at skabe et trygt miljø, hvor beboerne støttes i at deltage i de lokale arrangementer på øen, hvis de ønsker det.”

Hellebo Hus

Hellestrupvej 2A
4300 Holbæk
(+45) 51 19 78 96

Næsbygaard

Næsby Gade 17A
4300 Holbæk Orø
(+45) 25 75 40 98